RvB 2018

De Ronde van Breezand wordt in 2018 op zondag 22 april gehouden. Het schema voor die dag ziet er als volgt uit:

11.30 uur: Wilms-Dikkebandenrace voor de jeugd.
12.30 uur: Recreanten (45 minuten + 5 ronden).
14.00 uur: Vrouwen elite/belofte club/amateur/junioren (60 kilometer).
15.30 uur: Mannen amateurs/sportklasse/junioren/ (60 kilometer).

Aanvullende informatie per categorie
Wilms Dikkebandenrace voor de jeugd

De Wilms Dikkebandenrace is voor de jeugd van 6-12 jaar en wordt in samenwerking met de basisscholen van Breezand en omgeving georganiseerd. Er zijn drie categorieën, namelijk voor de leeftijd 8 jaar en jonger, 9-10 jaar en 11-12 jaar. Deelname alleen met een gewone fiets of een MTB.
Er zijn geen inschrijfkosten aan verbonden. Inschrijving kan via het mailadres: rondevanbreezand@ziggo.nl. Vermeld duidelijk de voornaam, achternaam, naam van de school en leeftijd. Voor de eerste drie is er een mooie prijs en voor elke deelnemer een mooie bidon! Deelname is op eigen risico.

Recreanten

De recreantenwedstrijd is voor enthousiaste wielrenners zonder wedstrijdlicentie van de KNWU die af en toe wedstrijden willen rijden, zoals op de dinsdagavond bij de wielervereniging HRTC DOK. De wedstrijd gaat over 45 minuten + 5 ronden. Er is een apart klassement voor de heren en dames met prijzen voor de eerste drie per categorie. Inschrijfkosten zijn €5 per persoon. Inschrijven kan via rondevanbreezand@ziggo.nl. Deelname is op eigen risico.

Vrouwen elite/belofte/amateur/junioren

Voor het tweede jaar is de categorie elite/belofte/amateur/junioren voor de vrouwen, waarmee ook de top van het Nederlandse amateurwielrennen in de straten van Breezand te bekijken zal zijn. Ook zij rijden 60 km (40 ronden). Inschrijving gaat via de site van de KNWU.

Mannen amateur/sportklasse/junioren

De categorie mannen amateur/sportklasse/junioren rijden over 60 kilometer (40 ronden) en is een officiële KNWU wedstrijd. Inschrijving gaat via de site van de KNWU. Deze wedstrijd telt mee voor het GMN-klassement, samen met Guldenmond, ’t Zand en Julianadorp.

Parcours

Het parcours loopt vooral over de Zandvaart in Breezand, inclusief de Côte de Pont Blanc (beter bekend als de Witte Brug) en is 1,5 kilometer lang.

Parcours RvB 2017

Inschrijving en kleedruimte

Ter plaatse kan worden ingeschreven bij Hotel Cafe Restaurant Bloemenlust in Breezand. Het Ceresplein is op de dag van de wedstrijd het best te bereiken via de Wallerweg en Zandvaart zuid via de Molenvaart.

Parkeren

Op de wedstrijddag zijn enkele wegen naar het parcours afgesloten. U kunt het beste parkeren op het Ceresplein. Deze is het beste bereiken via de zuidelijke kant van de Zandvaart, u slaat dan rechtsaf bij de DEEN. U kunt de zuidelijke kant van de Zandvaart bereiken via de Wallerweg of de Molenvaart.